Nu vă țineți respirația în timpul contracțiilor.

Nu vă țineți respirația în timpul contracțiilor.

Nu vă țineți respirația în timpul contracțiilor. Este important să vă concentrați și să vă concentrați asupra fiecărei contracții separate. Contracția abdominală profundă de bază Întindeți-vă pe spate cu genunchii îndoiți (îndoit) sau, dacă în a doua jumătate a sarcinii, îngenuncheați pe mâini și genunchi (îngenuncheați în patru puncte). Verificați dacă spatele este aproape plat (nu vă înclinați bazinul prea departe sau „arcați-vă” spatele). Respirați. Respirați, contractați podeaua pelviană și trageți ușor buricul în jos spre coloana vertebrală (îndoit întins) sau ridicați buricul în sus spre coloana vertebrală (îngenuncheat în 4 puncte). Nu „suge-ți stomacul”. Contracția trebuie să fie blândă (aproximativ 30% din efortul maxim).

Încercați să mențineți această podea pelvină și contracția abdominală timp de 10 secunde. Nu vă țineți respirația și nu vă mișcați spatele în acest timp. Relaxați-vă ușor după 10 secunde. Repetați acest exercițiu de 10 ori. Sfaturi de top pentru Pilates în timpul sarcinii Înainte de a începe cursurile de Pilates, consultați-vă medicul. Aveți o evaluare a posturii dvs. de către un instructor calificat înainte de a începe să vă asigurați că programul este adecvat. Aveți o evaluare a planseului pelvin și a forței abdominale de către un instructor calificat pentru a vă asigura că efectuați corect exercițiile. Purtați un sutien montat corespunzător și îmbrăcăminte confortabilă, fără restricții. Continuați cursurile cu un instructor, astfel încât programul să poată fi modificat în mod corespunzător pe măsură ce sarcina dumneavoastră progresează. Monitorizați-vă nivelul de energie în timpul Pilates, astfel încât să nu exagerați. Aveți grijă la „semne de avertizare” așa cum sunt enumerate mai sus și consultați-vă medicul dacă apar.

Nu vă supraîncălziți. Nu vă întindeți excesiv articulațiile. Nu faceți abdomene abdominale sau bucle. Nu stați plat sau cu picioarele deasupra capului în a doua jumătate a sarcinii. Ai grijă de echilibrul tău. Nu te ridica de pe podea prea repede.

Păstrați-vă fluidele și mâncați o mică gustare sănătoasă. Contracțiile abdominale profunde de bună calitate vor fi dificile odată ce mușchii sunt întinși în ultimele etape ale sarcinii. Concentrați-vă pe contracția ușoară, postura și munca podelei pelvine. Mai multe informații Pentru mai multe informații despre sarcină și exerciții fizice, inclusiv exerciții fizice înainte de sarcină, tipuri adecvate de exerciții fizice, riscuri și beneficii ale exercițiilor fizice și miturile exercițiului, consultați Sarcina și exercițiile Pentru mai multe informații despre sarcină, inclusiv sfaturi de preconcepție, etape ale sarcinii, investigații, complicații, trăirea cu sarcină și naștere, consultați Sarcina. Pentru mai multe informații despre fitness și exerciții fizice, inclusiv întinderi, tipuri de exerciții, recuperare a exercițiilor fizice și exerciții fizice cu condiții de sănătate, precum și câteva videoclipuri utile, consultați Referințe despre fitness Balogh A.potencialex Pilates și sarcină [Recenzie]. Moașele RCM. 2005; 8 (5): 220-2. Condiționarea de către Pilates. Harvard Women’s Health Watch.

1999; 6 (5): 7. Robinson L. Pilates în sarcină: Metoda de control al corpului. Practica moașă. 2007; 10 (3): 24-6. Chiarelli P, Bower W, Wilson A, Attia J, Sibbritt D. Estimarea prevalenței incontinenței urinare și fecale în Australia: revizuire sistematică. Aust J Îmbătrânire. 2005; 24 (1): 19-27. Wesnes SL, Rortveit G, Bo K, Hunskaar S. Incontinența urinară în timpul sarcinii. Obstet Gynecol. 2007; 109 (4): 922-8. Hofmeyr GJ, Kulier R. Postura mâinilor / genunchilor la sfârșitul sarcinii sau travaliului pentru malpoziție fetală (laterală sau posterioară).

Cochrane Review. 1998. Chichester: John Wiley Sons, Ltd. Numărul 1. Art. Nr .: CD001063. DOI: 10.1002 / 14651858.CD001063.

Sampselle CM, Miller JM, Mims BL, Delancey JOL, Ashton-Miller JA, Antonakos CL. Efectul exercițiului muscular al bazinului asupra incontinenței tranzitorii în timpul sarcinii și după naștere. Obstet Gynecol. 1998; 91 (3): 406-12. Bo K, Talseth T. Efectul pe termen lung al exercițiului muscular al podelei pelvine la 5 ani după încetarea antrenamentului organizat. Obstet Gyncol. 1996; 87: 261-5. Beck R. Ajunge la miez. Utilizarea pilates pentru a promova starea generală de sănătate în timpul reabilitării. Managementul reabilitării.

2008; 21 (2): 34-6. Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă perenă cultivată în Europa și America de Nord. Remediile naturale făcute din plantă sunt utilizate pentru a trata cazurile ușoare de depresie. Scopul acestui studiu este de a compara eficacitatea etanerceptului și sulfazalazinei în tratamentul spondilita anchilozantă. Titlu oficial Un studiu randomizat, dublu-orb, care evaluează siguranța și eficacitatea etanerceptului și sulfazalazinei la subiecții cu afecțiuni de spondilită anchilozantă. Spondilită anchilozantă. Tip de studiu. Măsuri de rezultat: Pentru a compara eficacitatea etanerceptului cu sulfazalazina în tratamentul spondilita anchilozantă. Măsuri secundare de rezultat: pentru a compara efectul etanerceptului cu sulfazalazina asupra calității vieții. Pentru a evalua siguranța etanercept. Începutul studiului Decembrie 2005 Eligibilitate Criterii de vârstă eligibile pentru studiu: 18 ani și peste Sexe eligibile pentru studiu: Ambele criterii de incluziune: Diagnostic clinic de spondilită anchilozantă Spondilită anchilozantă activă Criterii de excludere: anchiloză completă a coloanei vertebrale Tratamentul anterior cu etanercept Înscriere totală 525 Detalii de contact Heidelberg West, Victoria, 3081, Australia; Recrutarea Shenton Park, Australia de Vest, 6000, Australia; Recruiting Email Trial manageri: clintrialparticipation@wyeth.com medinfo@wyeth.com Vă rugăm să consultați acest studiu de identificator ClinicalTrials.gov: NCT00247962 Ce este cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Statistici despre cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) ) Factori de risc pentru cancerul de piele (Carcinom cu celule scuamoase ale pielii) Progresia cancerului de piele (Carcinom cu celule scuamoase ale pielii) Simptome ale cancerului de piele (Carcinom cu celule scuamoase ale pielii) Examinarea clinică a cancerului de piele (Carcinom cu celule scuamoase ale pielii) ) Cum este diagnosticat cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii)? Prognosticul cancerului de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Cum este tratat cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii)?

Cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Referințe Ce este cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Carcinomul cu celule scuamoase al pielii este un tip de cancer de piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Acesta servește ca o barieră de protecție între noi și mediu, menținând apa și infecția. Pielea este compusă din două straturi principale: epiderma – formată din epiteliu scuamos stratificat keratinizat; și Dermul – un țesut conjunctiv dens. Componentele epidermice ale pielii includ foliculii și părul; sudoare, glande sebacee și mamare; și cuie. Funcțiile pielii includ: Asigurarea unei bariere de protecție față de mediul extern; Homeostazie – ajutând la reglarea temperaturii corpului și a pierderii apei; Funcția senzorială – furnizarea de informații despre mediul extern; Excreția fluidelor corporale – transpirație; și Sinteza vitaminei D la expunerea la lumina soarelui. În plus, celulele din partea profundă a epidermei produc melanină pentru a ne proteja de radiațiile ultraviolete. Din punct de vedere al cancerului, cele mai importante celule din epidermă sunt celulele scuamoase, celulele bazale și melanocitele. Statistici privind cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Este a doua formă cea mai frecventă de cancer de piele.

Apare odată cu creșterea vârstei, incidența sexuală fiind mai frecventă la bărbați. Din punct de vedere geografic, tumoarea se găsește în întreaga lume, dar cu variații geografice izbitoare, cu incidența scăzând odată cu creșterea distanței față de ecuator. Carcinoamele cu celule scuamoase sunt mai frecvente în zonele cu un nivel ridicat de lumină solară. Factorii de risc pentru cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii) Cel mai important factor predispozant în dezvoltarea carcinomului cu celule scuamoase este expunerea la radiația ultraviolentă (UVB) a razelor solare. Expunerea cronică la lumina soarelui este asociată cu îmbătrânirea prematură, tocirea răspunsurilor imunologice ale pielii la antigenii de mediu și dezvoltarea neoplasmelor premaligne și maligne. Cu toate acestea, există și contribuții genetice importante la dezvoltarea carcinomului cu celule scuamoase. Factorii de risc legați de expunerea și susceptibilitatea la lumina soarelui includ: pielea deschisă, strămoșii din nordul Europei, pistruia din copilărie și numărul de arsuri solare din trecut. Carcinomul cu celule scuamoase este cancerul de piele cel mai strâns asociat cu expunerea cumulativă la soare. Alți factori predispozanți includ: radiații ionizante, agenți cancerigeni chimici, cum ar fi fumul de țigară și mestecarea nucilor de betel (în special în gură și pe buze), imunosupresia cronică (incidența carcinomului cu celule scuamoase mult mai mare decât cea a BCC), afecțiuni genetice rare precum xeroderma pigmentară și virusul papiloma uman (HPV) care a fost găsit în asociere cu unele SCC cutanate. Carcinomul cu celule scuamoase, în special, se găsește la pacienții care urmează transplantului de organe. SCC poate apărea, de asemenea, în zone de cicatrizare (cunoscut sub numele de ulcerul lui Marjolin) din cauza arsurilor, ulcerelor cronice sau a tractului sinusal.

Progresia cancerului de piele (carcinom cu celule scuamoase al pielii) Acest tip de tumoare se răspândește prin infiltrare limfatică cu răspândire în ganglionii limfatici regionali. Răspândirea sistemică apare mai târziu în cursul bolii. Cum este diagnosticat cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii)? Investigațiile generale nu pot arăta nicio anomalie în marea majoritate a carcinoamelor cu celule scuamoase. Prognosticul cancerului de piele (carcinom cu celule scuamoase al pielii) Carcinomul cu celule scuamoase al pielii este asociat cu un prognostic bun, cu mai puțin de 5% din leziuni care prezintă dovezi ale metastazelor regionale ale ganglionilor limfatici la diagnostic. Cu un tratament adecvat, rata de supraviețuire fără boală de 5 ani este de cel puțin 95%. La fel ca în majoritatea cazurilor maligne, cu cât stadiul diagnosticului este mai devreme, cu atât prognosticul este mai bun. Cum este tratat cancerul de piele (carcinomul cu celule scuamoase al pielii)?

Tratamentul de elecție pentru carcinomul cu celule scuamoase este excizia chirurgicală la o margine de cel puțin 0,5 cm atât în ​​adâncime, cât și lateral. Excizia simplă oferă rate de vindecare de aproximativ 90%, în timp ce operația lui Moh este asociată cu rate de vindecare de aproximativ 97%. Radioterapia adjuvantă poate fi utilizată atunci când marginile sunt compromise de structurile vitale adiacente. Radioterapia este, de asemenea, asociată cu rate bune de vindecare, dar este rezervată pacienților care nu pot tolera excizia chirurgicală. Interferonul și terapia fotodinamică sunt explorate noi modalități experimentale de tratament. Îmbunătățirea simptomelor este o măsură importantă. Monitorizarea specifică poate fi realizată prin urmărirea clinică pentru a detecta recurența sau apariția de noi leziuni primare.

Aceasta ar trebui să includă inspecție vizuală și palpare pentru orice recurență mai profundă sau răspândire limfatică, precum și întrebarea pacienților cu privire la orice senzație modificată în zona leziunii. Simptomele care pot necesita atenție sunt durerea somatică din infiltrarea osoasă și durerea neurogenă dacă țesutul nervos este comprimat. De asemenea, poate apărea durere viscerală cauzată de boala metastatică. Cancer de piele (Carcinom cu celule scuamoase ale pielii) Referințe Vizitați ghidul Centrului medical virtual pentru radiații ultraviolete. Ce este astmul? Statistici privind astmul Factori de risc pentru astm Progresia astmului Simptomele astmului Examinarea clinică a astmului Cum este diagnosticat astmul? Prognostica astmului Cum se tratează astmul? Referințe Ce este astmul? Astmul este o boală a plămânilor. Persoanele cu astm se confruntă cu episoade de astm sau atacuri de astm.

Acest lucru se întâmplă atunci când există o îngustare și inflamație a căilor respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie mai dificilă. Plămânii oferă o interfață între aerul pe care îl respirăm și fluxul sanguin. Când o persoană respiră, aerul este aspirat prin nas și gură și în jos prin trahee. Traheea se împarte în două bronhii, o bronhie principală dreaptă și o bronhie principală stângă, pentru a alimenta fiecare plămân. Bronhiile se împart în bronhii mai mici, apoi în bronșiole care se termină în cele din urmă în alveole – membranele pliate unde are loc schimbul de gaze. Bronhiile și bronhiolele au un strat muscular în perete care le permite să se contracte. Într-un atac de astm acut, acest strat muscular se contractă și duce la îngustarea căilor respiratorii.

Inflamația poate fi încă prezentă între atacurile de astm. Acest lucru face căile respiratorii sensibile și mai susceptibile de a reacționa la declanșatorii astmului și de a provoca un atac de astm acut. Pentru mai multe informații despre sistemul respirator, consultați Anatomia sistemului respirator. Astmul este uneori împărțit în patru grupe principale, după cum urmează: Astmul atopic: Acesta este cel mai frecvent și clasic tip de astm. Pacienții au în mod obișnuit rude care au astm atopic și ei înșiși experimentează alte boli alergice (de exemplu, alergie alimentară, eczeme, febră de fân). Acarienii prafului de casă (HDM), polenul și blana animalelor sunt declanșatori obișnuiți. Astm non-atopic: acest tip este declanșat de infecții respiratorii la pacienții fără antecedente familiale sau alte trăsături alergice. Astmul indus de medicamente: medicamentele cu aspirină pot induce uneori atacuri de astm și urticarie la persoanele sensibile. Astmul profesional: Această formă de astm este indusă de cantități mici de substanțe chimice și vapori, de obicei după expunerea repetată.

Scorul astmului Bine ați venit la Scorul astmului Știți cu adevărat care este nivelul dumneavoastră de control al astmului? Cunoașterea Scorului dvs. de astm poate fi primul pas pentru un control mai bun al astmului – sau poate chiar o viață lipsită de simptome de astm. Care este scorul dvs. de astm? În ultimele 4 săptămâni: Cât de des v-a împiedicat astmul dumneavoastră să faceți la fel de mult la muncă, la școală sau acasă? Tot timpul Majoritatea timpului O parte din timp Puțin din timp Deloc Cât de des ați avut dificultăți de respirație? Mai mult de o dată pe zi O dată pe zi de 3 până la 6 ori pe săptămână O dată sau de două ori pe săptămână Deloc Cât de des te-au trezit simptomele astmatice noaptea sau mai devreme decât de obicei? De 4 ori sau mai multe ori pe săptămână 2 până la 3 nopți pe săptămână 1 noapte pe săptămână Mai puțin de 1 noapte pe săptămână Deloc Cât de des v-ați folosit medicamentul pentru puffer albastru sau medicamente de eliberare? De 3 sau mai multe ori pe zi de 1 sau 2 ori pe zi de 2 sau 3 ori pe săptămână O dată pe săptămână sau mai puțin Deloc Cum ați evalua controlul astmului?

 Deloc controlat Stricat controlat Oarecum controlat Bine controlat Complet controlat Adăugați fiecare scor pentru a obține totalul. Acest instrument are nevoie de JavaScript activat pentru a funcționa. Pentru fiecare întrebare acordați-vă un scor de la 1 la 5, 1 fiind cel mai rău și 5 fiind cel mai bun.

Comments are closed.